Пожар в Индия взе живота на най-малко 19 ученици

Огънят избухнал в училище в град Сурат

Актуални новини
12:32 - 25 Май 2019
1942
Пожар в Индия взе живота на най-малко 19 ученици

Най-малко 19 ученици са загинали при пожар в Индия, съобщава Алджазира. Огънят избухнал в училище в град Сурат. Във връзка с инцидента вече има трима обвинени, без да е доказано какво точно е причинило пожара.

Много от младежите, изпаднали в паника, са скачали от прозорците. Класните стаи са били препълнени, а пламъците са се разпространили светкавично.

Най-малко 20 ученици са приети в болница с наранявания. Причината за пожара не е ясна.

Сатиш Шарма, комисар на полицията в Сурат, заяви пред репортери в събота, че един от тримата мъже, посочени в полицейския доклад за виновни, е учител и е арестуван, въпреки че още не са повдигнати обвинения.

Правителството на провинция Гуджарат е наредило разследване на инцидента, както и одит за пожарна безопасност на училища, колежи, центрове за обучение и търговски сгради в Сурат.

"Пожарът започна близо до стълбището, така че те не можеха да слязат", каза комисар Харикришна Пател, добавяйки, че всички мъртви са били по-млади от 20 години.

Някои очевидци и семейства на жертвите твърдят, че служители на пожарната не са успели да пристигнат навреме, за да спасят децата, твърди Ройтерс.