Пожар в рафинерия в Ростовска област

Новини
12:32 - 08 Февруари 2023
1967
Пожар в рафинерия в Ростовска област

В град Новошахтинск, Ростовска област, е избухнал пожар на територията на нефтопреработвателен завод. Площта на пожара е 100 квадратни метра.

Това беше съобщено на журналисти в сряда в пресслужбата на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации на Русия за региона, предава ТАСС.

„В 10:24 московско време (9:24 часа българско време) е получено съобщение за пожар на територията на нефтопреработвателен завод. Площта на пожара е била предварително 100 кв. м“, се казва в съобщението.​​​

Както уточняват от пресслужбата, пожарът е възникнал на територията на завода „Ресурс“. В 10:59 московско време пожарникарите са локализирали пожара. В борбата с огъня участват 42 души, 13 единици техника.

По предварителни данни пожарът е възникнал в една от инсталациите. Информация за пострадали не е постъпвала. Също така не се съобщава за възможните причини за инцидента.

Град Новошахтинск се намира близо до границата на Ростовска област със самопровъзгласилата се Луганска народна република, анексирана от Русия на 30 септември 2022.