Пожар затри мерцедеса на бизнесмен в Стара Загора

У нас
12:59 - 14 Май 2021
2848
Пожар затри мерцедеса на бизнесмен в Стара Загора

Лек автомобил мерцедес B 200C с регистрационен № CТ1313PB, притежание  на строителен предприемач е бил запален умишлено на старозагорската улица „Пирин“ № 9 в съседство с кооперацията, където живее със семейството си собственика му.

Сигналът за пожара е бил подаден от съседи към 02,47 часа в петък, на място са се отзовали два екипа на РД ПБЗН – Стара Загора, които успели да локализират огнището и да предотвратят разрастването на пожара към къщата, до която е било спряно лъскавото возило.Свидетели на произшествието разказват че чули два много силни взрива, най-вероятно от предните гуми, огънят е бил с височина почти 3 метра и пламъците направо „облизали“ покрива на къщата, която наскоро е била ремонтирана.

По думите на собственика на къщата, който живее в апартамент на съседна улица мерцедесът бил паркиран от притежателя му в късния следобед. Двамата разменили по няколко реплики в смисъл, че колата не трябва да остава толкова близо до елтаблото на фасадата.

Притежателят на опожареното  возило наскоро закупил недовършен етаж от съседна кооперация, направил як ремонт и дори успял да продаде два от гаражите и по тази причина паркирал на улицата. Пожарът е унищожил изцяло двигателя и предната част на купето, колата е годна само за скрап, тепърва ще се установява каква е причината, лаконично съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора. Кварталът  е в съседство с голям търговски обект, но в близост няма охранителни видеокамери, притежателят на мерцедеса не бе открит за коментар.