Пожарът от Гърция не е допуснат на българска територия

В района е възможно днес да завали дъжд, заявиха метеоролозите

ЕС
08:30 - 25 Юли 2024
1811
Пожарът от Гърция не е допуснат на българска територия

Навлизането на пожара от гръцка територия в България беше спряно в сряда вечерта след бързата намеса на пожарникари, горски служители и военни, съобщава БНТ.

Огънят се разгоря вчера към 19 часа и стигна до граничната бразда. Кратък дъжд също помогна в борбата с пламъците. Няма данни за активни огнища на българска територия и няма опасност за населението в близките села.

Екипи на пожарната следят ситуацията на място през цялата нощ. Оперативният щаб ще заседава тази сутрин за последващи действия, а министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посети района.

В района е възможно днес да завали дъжд, заявиха метеоролозите.

Девет екипа огнеборци, булдозер на "Пожарна безопасност и защита на населението", пет трактора и хеликоптер "Кугар" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово успешно овладяха пожара, обхванал землището между селата Драгомир и Мало Крушево малко след 13.00 ч. вчера.

Огънят се разпростря на площ от близо 2000 декара, подпомаган от силния вятър и недостъпния терен. Пожарът унищожи лозя, широколистни насаждения и обработваеми площи, но бяха спасени човешки животи.