Позор! Черквата празна за панихидата на Стоянка Мутафова

Ексклузивно
13:30 - 16 Януари 2020
60616
Позор! Черквата празна за панихидата на Стоянка Мутафова

Позор за интелектуалния елит! Празна черква посрещна малкото приятели и близки на Стоянка Мутафова, сетили се, че се навършиха 40 дни от смъртта на голямата актриса.

Само две приятелки на Стояна - Богдана Карадочева и Силвия Кацарова, уважиха помена, състоял в любимия храм на легендата „Въздвижение на светия кръст Господен“ в столичния кв. „Лозенец“. Черквата се намира на метри от апартамента на Мутафова, в който любимата актриса на България прекара целия си живот.

Въпреки че дъщеря й Мария Грубешлиева извести дни по-рано за датата и часа на възпоменанието, колегите на Стояна не се появиха да запалят поне свещичка в нейна памет. До опечалената Муки обаче бяха пиарът на великата актриса – Евгени Боянов, и нейни близки приятелки, които я придържаха под ръка и й даваха кураж. Мария Грубешлиева отново не успя да удържи напиращите си сълзи. Тя дълго време милва и целува портрета на майка си, а след това поседна на пейките в църквата, тъй като не можеше да се държи на краката си.

Откакто Стояна издъхна навръх Никулден, 6 декември, на 97 години, Муки е изключително самотна. За пореден път обаче ръка й протегнала естрадната звезда Богдана Карадочева, която често я канела в дома си. Именно на нейната трапеза щерката на Мутафова прекарала светлите коледни празници.