Позор: МВР засипа центъра на София с боклуци

Общество
18:00 - 18 Януари 2021
5443
Позор: МВР засипа центъра на София с боклуци

Отвратителен навик на служителите на МВР от централната сграда на ведомството на столичната улица "Шести септември" разкри шефът на отдела по комуникации в Партията на европейските социалисти, ръководена от Сергей Станишев - Милен Марчев. Оказва се, че чиновниците на подчинение на вътрешния министър Христо Терзийски редовно си изхвърлят боклуците не, където им е мястото, а затрупват кофите на живеещите наблизо граждани със собствените си отпадъци. 

Този път гафът е сътворен с опаковки от принтери и компютри, явно прясно закупени за нуждите на МВР.

"Ако на държавните институции не им пука за рециклиране, как очакват гражданите да рециклират. За трети път поне през последните няколко месеца моите съседи от МВР изхвърлят кашони от компютри и принтери в общия контейнер за битови отпадъци пред нашата кооперация на ул. Гурко в София", оплака се Марчев.

"Освен, че МВР редовно препълва контейнера, така че тези които плащаме данък смет, да няма къде да хвърлим битовите си отпадъци, министерството дава и много лош пример на всички съседи. Контейнер за хартия има 50 метра по-далеч на Гурко срещу пресцентъра на същото силово ведомство", добави журналистът. И сезира във фейсбук общината, МВР, МОСВ и инспектората при кметицата Йорданка Фандъкова.