Позор: Николай Ненчев канел на баня украинки в посолството ни в Киев

Ненчев е архетипно дъно на умнокрасивитета, елементарен и плосък като талашитена дъска, нападна го Александър Симов

Актуални новини
13:15 - 21 Октомври 2024
6241
Позор: Николай Ненчев канел на баня украинки в посолството ни в Киев

Александър Симов, БСП

"Ненчев е архетипно дъно на умнокрасивитета. Човек без качества, елементарен и плосък като талашитена дъска, но за сметка на това индивид със страст към проститутки и към украинки, които да води на баня".

С тези сочни обиди социалистът Александър Симов обсипа във фейсбук Николай Ненчев, който беше назначен за временно управляващ посолството ни в Киев. Повод за словесната атака стана информацията, че Ненчев  се e забъркал в скандални ситуации с украинки, работещи там. Според "Гласове"

Ненчев проявявал грубо отношение към някои от украинките, не разбирал тежкото им психическо състояние, обвинявал ги, че бездействат, докато страната им воюва. Дори гласно се съмнявал, че сред тях има путинисти. Позволявал си дори да ги кани на баня, предлагал алкохол. Именно заради него две от тях се принудили сами да напуснат посолството.

Всичко това станало ясно от писмо на О. Х. до Външно министерство и други отговорни институции. Тя работи като преводач в посолството на България в Украйна от 2008 г. до 2014 г. и от 2021 г. до края на август 2024 г., когато решава да напусне по собствено желание. 

Николай Ненчев бе назначен от първия служебен кабинет на Димитър Главчев за временен шеф на посолството ни в Киев след отказа на президента Румен Радев да издаде указ за него за титулярен ръководител на дипломатическата ни мисия там.

"Само си представете картината - ЕвроГаня стои в посолството и дебне за путинисти. А междувременно кани украинки на баня, черпи ги с алкохол и ги пощипва съюзнически. С такива приятели Украйна не се нуждае от врагове. Това е блатото на българската дипломация днес.

Ненчев беше пратен в Киев като стожер на евроатлантизма, а всъщност с пост беше уредено едно класическо недоразумение от прехода", продължава с безпощадната си критика Александър Симов.