ПОЗОР! Румен Радев настоя украинците да бъдат убивани без съпротива

Правителството обмисля да поиска импийчмънт на президента заради „путинофилия“

Новини
15:34 - 14 Юли 2023
10768
ПОЗОР! Румен Радев настоя украинците да бъдат убивани без съпротива

В правителството на Николай Денков вече се обсъжда вариант за започване на на процедура по импийчмънт на президента Румен Радев заради подкрепата му към Русия и диктатора Путин, като от „Продъжаваме промяната“ и „Демократична България“ са започнали сондажи сред останалите партии за събирането на мнозинство от две трети, научи Lupa.bg.

През последните дни, след като беше словесно помлян и посрамен от президента на Украйна Володимир Зеленски, Румен Радев съвсем се путинизира, сякаш възмъжал от дългия пилон на Рожен.

Оттам Радев нарече част от българите „безродници“, а в днешно свое изказване той настоя, че украинците трябва да бъдат убивани от руската армия нашественик, без да могат да оказват съпротива.

„Крайно време е да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и нашите отношения към нея. Българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Украйна настоява да води тази война, но трябва да стане ясно, че сметката се плаща от цяла Европа“, изходи се Румен Радев, който винаги е бил против изпращането на боеприпаси и муниции за Украйна.