Позор в центъра на София: Протестиращи нападнаха с псувни и обиди епископ Тихон

Общество
18:07 - 26 Август 2020 (обновена)
9069
Позор в центъра на София: Протестиращи нападнаха с псувни и обиди епископ Тихон

Сдружение "Боец", което според все по-упоритите слухове се финансира от Цветан Василев и Васил Божков, стигна дъното с искане за "оставка" и на свещеник. Щурмоваците на Георги Георгиев, които са на първата линия на протеста срещу властта от началото му преди 2 месеца, днес нападнаха с яростни думи духовника в центъра на София.

Бившият предстоятел на храма "Св. Александър Невски" епископ Тихон трябваше да изтърпи грозни обиди по свой адрес при откриването на новия трети метролъч на столичната подземна железница, където отслужи тържествен водосвет.

Епископ Тихон отслужи водосвет за откриването на новия лъч на метрото в София

Епископ Тихон обаче запази самообладание и им отвърна, че протестиращите една молитва "Отче, наш" не могат да кажат.

Демонстрантите обвиниха Църквата, че освещава "престъпните мероприятия на ГЕРБ", а от тълпата започнаха да се провикват странни индивиди, които смятат, че това не била тяхната църква, а на ГЕРБ и „гербаджийския синод“. Протестиращите наричаха свещениците „мърши“ и „подлоги“. "Всички попове сте утрепки, бе", крещеше екзалтирано мъж на средна възраст, очевидно пиян. "Скверни думи говорите в такъв хубав ден! Засрамете се! Ще се моля за вас", промълви слисалия Тихон.

"От днес метромрежата на София е 48,2 км., а само преди десетина години беше 9,6 км. Започнахме от 70 хил. пътника на ден, а от днес вече 400 хил. души ще могат да пътуват с метрото всеки ден. Участъкът, който пускаме, е 8 км с 8 станции от „Хаджи Димитър“ в „Подуяне“ през Орлов мост и НДК до „Красно село“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.