ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, заради бруталния случай на плаж "Градина”

Ще отправят мотивирано искане до Радев, за да може министърът да бъде освободен

Политика
13:33 - 11 Юли 2024
3642
ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, заради бруталния случай на плаж "Градина”

ПП ДБ поискаха оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов заради случая с момчето, пребито от охранител, който се оказа полицейски служител, след изслушването по темата в пленарна зала.

 

"Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

От ПП-ДБ ще отправят мотивирано искане до президента Радев, за да може Стоянов да бъде освободен, а поводът:

"Помним бруталния случай на плаж "Градина”, когато две момчета бяха пребити от охранител, който впоследствие се оказа полицейски служител.

След изслушването на вътрешния министър искането ни за оставка се затвърди. Стоянов не може да се справи с проблемите в МВР, той не успя да отговори защо извършителите не са задържани на място и какви мерки ще предприеме", коментира Божанков.

Той подчерта, че все още няма решение как ще действат с втория мандат, след като стана ясно, че те ще го вземат. 

 

Нашите колективни органи ще обсъдят много внимателно и отговорно ситуацията и ще излязат с решение. Това коментира депутатът Явор Божанков от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) по повод това, че ПП-ДБ трябва да получи втория мандат за съставяне на правителство, след като парламентарната група на ДПС изключи 17 депутати.

Очевидно ситуацията е много динамична, тя все още не е обсъдена в колективните органи, дори и в парламентарната ни група. Когато вземем решение, веднага ще бъде съобщено, каза Божанков.

Според него няма опасност и ПП-ДБ да се разцепи.