ПП-ДБ отхвърлиха твърденията за лобизъм в полза на хазартния бизнес

Сабрутев: В декларацията на "Има такъв народ" от тази сутрин, всичко е лъжа

Актуални новини
14:19 - 09 Февруари 2024
1371
ПП-ДБ отхвърлиха твърденията за лобизъм в полза на хазартния бизнес

От "Продължаваме промяната - Демократична България" отхвърлиха твърденията за лобизъм в полза на хазартния бизнес. С такива обвинения излезе по-рано днес депутатът от партия "Има такъв народ" Гроздан Караджов заради промените в Закона за хазарта, прокарани между първото и второто четене на Закона за бюджета.

 
С тези промени таксата за издаване на лиценз е повишена, но са намалени постоянните такси за редица игри, принципът на облагане е променен и вместо 15% върху всички залози, вече е 20% от разликата между направените залози и изплатените печалби. 

В опровержение на обвиненията в лобизъм Венко Сабрутев от ПП-ДБ заяви, че въведеното двукомпонентно облагане следва най-добрите европейски практики и е довело до увеличение на постъпленията в хазната:

"За пореден път ставаме свидетели как българското общество бива заблуждавано. Приетите промени в Закона за хазарта и ЗКПО увеличават данъците и таксите на хазартните оператори до четири пъти. Същото ще доведе до чувствително увеличение на приходите в Държавния бюджет. От всичко казано става ясно, че в декларацията на "Има такъв народ", която беше изчетена тази сутрин, всичко е лъжа".