ПП-ДБ се регистрираха заедно за предстоящите избори

У нас
12:08 - 24 Април 2024
1016
ПП-ДБ се регистрираха заедно за предстоящите избори

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха заедно за предстоящите избори на 9 юни. Коалицията избра да подаде документи в последния възможен ден. 

От ПП-ДБ обявиха, че ще работят отново за реформи и заявиха, че са готови да се коалират след изборите именно с партиите, които са съгласни да проведат реформи, но не поставиха червени линии пред ГЕРБ и ДПС.

"Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем държавата да се управлява от Пеевски, нито ще дадем бухалки като Сарафов да продължават да управляват задкулисно, нито ще оставим държавата да се управлява от някакви ченгета от нереформирани служби. Ние ще продължим да се борим, докато мечтата за една нормална европейска държава се постигне", заяви Кирил Петков. 

От коалицията допълниха, че няма да свалят доверието си от Бойко Рашков, след като вчера се стигна до саморазправа и физически сблъсък с репортер в парламента.

В 17 часа днес изтича срокът за подаване на документи за регистрация на партиите и коалициите за изборите 2 в 1 на 9 юни.