ПП-ДБ ще са проевропейска и антикорупционна опозиция на управлението на ГЕРБ и ДПС

Важно е демокрацията в България да продължи да работи и ние ще бъдем гарант за това, каза Денков

Политика
13:42 - 13 Юни 2024
1316
ПП-ДБ ще са проевропейска и антикорупционна опозиция на управлението на ГЕРБ и ДПС

Коалицията "Продължаваме промяната" – "Демократична България" ще бъде проевропейска и антикорупционна опозиция на управлението на ГЕРБ и ДПС. Това заявиха съпредседателят на формацията Кирил Петков и бившият премиер Николай Денков.

"Ние знаем, че част от разочарованието беше, че не комуникирахме добре с вас. Ето, започваме да комуникираме. Казваме, преди да направим нещо, ще имате информацията от нас. В момента казваме, независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция на него. Ще бъдем конструктивна опозиция за всички политики, които са за Европа. Ще действаме напред за всички политики, които са антикорупционни, ще действаме напред, но няма да им позволим нито за миг да си помислят, че старите времена ще се върнат", заяви Петков във видеоклип, публикуван в профила му във Facebook.

"Това, което е важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ние ще бъдем гарант за това. Ще продължим и да се борим за тези наши приоритети, които са много важни за хората в България", каза Николай Денков.