ПП готови да правят кабинет с БСП на Нинова, твърди тя

Говорихме за съдебна реформа, но нищо толкова конкретно, уточни шефката в оставка

Политика
17:50 - 16 Ноември 2021
3830
ПП готови да правят кабинет с БСП на Нинова, твърди тя

От "Продължаваме промяната" пожелаха първият разговор да е само между лидерите на партиите. Разговорът ни с Кирил Петков и Асен Василев беше рамков - покана за съставяне на общо правителство. Начертахме и пътна карта как това да се случи. В следващите дни да излъчим експертни работни групи, те да сложат програмите на партиите на вниманието си и да видим какво да запишем в една обща програма, която да бъде официално писмено коалиционно споразумение за правителство.

Говорихме дълго, може би час и половина кой как вижда бъдещото управление. Общото, което ни събира е, че трябва да има работещ парламент и работещо правителство. Поставих въпроса и за бюджета, който ни предстои да гледаме, обсъждахме бързите антикризисни мерки. Лидерите на ПП казаха след срещата ни, че продължават разговора си и с другите колеги".

Това съобщи лидерката на БСП Корнелия Нинова, която днес подаде оставка, в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Не навлязохме в голяма конкретика, но говорихме за съдебна реформа какво е необходимо да се направи. Припомних им ние какво сме правили през годините по този въпрос. Те говорят какво искат на направят, а аз в нашия разговор им казах как трябва да го постигнем - в смисъл кои закони ще трябва да се променят", добави Нинова, която била оптимистично настроена за бъдеща коалиция", каза още Нинова.