ПП издига пак Кирил Петков за премиер

Политика
20:20 - 25 Юни 2022
3728
ПП издига пак Кирил Петков за премиер

„Продължаваме промяната“ ще предложи отново Кирил Петков за премиер на страната. Това заяви в "Тази събота" изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов. Той подчерта, че неговата политическа сила ще опита да сформира ново правителство след връчване на мандата от президента Румен Радев.

На дневен ред пред "Продължаваме промяната" остават гласуването на бюджета, Законът за енергетиката и опитът за смяна на ръководството на атикорупционната комисия, каза Мирослав Иванов.

Номинацията за нов премиер не буди съмнения в "Продължаваме промяната".

„Вярваме, че г-н Петков беше изключително активен премиер, който беше казал, че няма да прави компромиси със своите принципи. Той спази тези свои заявки“, каза Иванов.

Той коментира и отношението на президента Румен Радев към управляващите в последните месеци.

„Защо г-н Радев не признае и успехите на правителството?! Давам няколко примера - цените на тока за гражданите не се повишиха, въпреки че съставът на КЕВР беше обявил, че ще има увеличение от 20-30%. След като сменихме състава на КЕВР, това не се случи“, каза той.

Сред позитивите според Иванов са и уредените доставки на втечнен газ след развалянето на договора с „Газпром“.

Депутатът от БСП Крум Зарков пък е скептичен, че е възможно стабилно мнозинство в сегашния парламент.

„Един политически период за мен тотално е приключил. Започва съвсем нов отначало. Ако БСП влезе в разговори и седне на масата, трябва много ясно да се заяви какво искаме“, заяви той.