ПП: Няма място за кадруване в кабинета "Денков-Габриел"

Вчера от "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС представиха официално имената на министрите в проектокабинета

Новини
19:20 - 03 Юни 2023
5248
ПП: Няма място за кадруване в кабинета "Денков-Габриел"

"Винаги сме заявявали, че ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа. Това беше единствената цел на срещите с групата на ДПС вчера”, заявяват от „Продължаваме промяната“ (ПП) на своята Фейсбук страница. 

„Разговаряхме, докато всички медии бяха в парламента и наблюдаваха какво се случва. А съставът на кабинета "Денков-Габриел", който обявихме вчера, не оставя място за спекулации, че някой извън отговорните за съставянето на правителство може да кадрува в него“, посочват от политическата сила.

Една от ключовите цели на редовния кабинет и на мнозинството в този парламент, освен приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна съдебна реформа и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на гражданите и справедливостта в държавата, заявяват от ПП. И отбелязват, че за част от тези цели е нужно конституционно мнозинство от 160 гласа в Народното събрание. 

Вчера от "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС представиха официално имената на министрите в проектокабинета. Освен състав на редовно правителство, имаме и мнозинство за конституционна реформа, обявиха в съвместно изявление пред медиите в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел, които са номинирани за премиер и вицепремиер на ротация през девет месеца. По-рано през деня представителите на първите две преговарящи политически сили разговаряха с парламентарната група на ДПС.