ПП обвини ГЕРБ, че ползват парламента за политически популизъм

Новини
14:51 - 01 Юни 2022
2090
ПП обвини ГЕРБ, че ползват парламента за политически популизъм

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" обвини ПГ на ГЕРБ, че използват трибуната на Народното събрание за "политически популизъм", свързан с преместването на украинските бежанци от хотелите в държавните бази.

"Истината е, че България продължава да оказва необходимата подкрепа за бягащите от войната. Изграден е капацитет от нулата, стартирана е програма да се приемат бежанците, всеки с нужда от закрила е приет, а Националният план за действие при кризи на ГЕРБ бе неадекватен и неприложим. 

България бе от първите държави, която реагира своевременно, изгради се нов софтуер на ГКПП-ата, създаде се телефонна гореща линия, 99% са издадените декларации, президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари, НС гласува законодателни промени в подкрепа, над 200 000 са преминали през страната", изброи в декларация на групата депутатът от ПП Инна Иванова.

ПГ на премиера Кирил Петков "не са изненадани от безочието и лицемерието", се казва още в декларацията.

Държавата осигурява всичко необходимо - храна, безплатен превоз и места за настаняване, хаос няма, няма и да има, категорични са те.

В заключение "Продължаваме промяната" благодари на всички граждани и организации, които са помогнали в процеса за оказване на помощ на украинските бежанци.