ПП продължава разговорите за нов кабинет с ДБ

Новини
15:41 - 02 Юли 2022
1757
ПП продължава разговорите за нов кабинет с ДБ

"Продължаваме промяната" започна разговорите с "Демократична България" за съставяне на правителство с премиер Асен Василев.

Влизаме в тези консултации с идеята да направим много ясна и стройна програма, с много ясни срокове, така че да можем да изпълним всичко, което българският народ очква от едно правителство, заяви Василев в началото на срещата.

Благодарим за поканата. Стъпваме и на шест трудни и турбулентни месеца, но месеци на много добри постижения. Искам да благодаря на премиера в оставка и на всички вас за доброто сътрудничество, посочи съпредседателят ан "Демократична България Христо Иванов.

Трябва да си извадим и уроци. Трябва да има ясна програма, ще трябва да подобрим и структурата на вземане на решения в евентуално бъдещо управление. Изхождайки от ясни приоритети, да подходим по много по-конкретен начин към формирането на мнозинство в парламента не просто за избор на кабинета, а за придвижването на отделните национални приоритети. Ние смятаме, че без да се отказваме от поставените цели и ясните позиции, на които стоим, трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност и по-рационални приоритети, така че да успеем да постигнем постижения по големите национални приоритети, защото иначе няма смисъл да излъчваме това управление. То има смисъл само ако наистина намерим механизмите да продължим този темп на работа, който досегашният кабинет наложи, да го разширим и надградим, коментира Иванов.

По-рано днес представители на ПП проведоха разговори и с БСП.