ПП свиква сбор на 30 март

Топ
14:11 - 18 Януари 2024
1603
ПП свиква сбор на 30 март

Предстои ли ротация и по върховете на "Продължаваме промяната"? Това ще стане ясно след малко повече от два месеца, когато ПП свиква отчетно-изборно Общо събрание. То ще се състои на 30-ти и 31-ви март, съобщиха от пресцентъра на партията.

В изпълнение на разпоредбите на Устава на партията Общото събрание ще извърши избор на нови колективни органи на управление - Изпълнителен съвет и Национален съвет, се казва още в съобщението. 

По инициатива на Изпълнителния съвет ще има и допитване до делегатите на Общото събрание за кандидатите на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Решението за Общото събрание е и вследствие на увеличения брой на новоизградени общински и областни структури, както и на големия брой нови членове на партията. 

Очаква се в събранието да участват около 400 делегати от цялата страна.

Днес пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев каза, че е дал принципното си съгласие името му да бъде обсъждано за водач на евролиста. Той уточни, че това е въпрос, който ще бъде решаван от колективния орган. Когато има взети решения, тогава ще ги обявим, лаконичен беше Минчев.