Пращат още 400 войници да борят тинята в Карловско

Политика
11:19 - 14 Септември 2022
1593
Пращат още 400 войници да борят тинята в Карловско

Повече хора и техника осигурява служебното правителство от утре за разчистване на пораженията от наводненията в пострадалите карловските села Каравелово, Богдан и Слатина. Това обяви премиерът Гълъб Донев.

Служебният премиер заяви, че правителството иска да помогне на пострадалите да започнат живота си на чисто. Затова и се осигуряват повече хора и техника:

"Утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете. В почивните дни ще се присъединят и много доброволци от цялата страна".

Донев благодари на всички доброволци, които от 2 септември са на терен, за да помагат.

След разговор тази сутрин с областния управител на Пловдив Донев обяви, че електрозахранването е възстановено:

"И се работи за това да бъде възстановено и уличното осветление в пострадалите села, като до 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно и съответно почистени. Правителството ще отпусне днес допълнително 200 000 л вода за пострадалите села в Карловско. Убеден съм, че ще се справим всички заедно".