Пръстов отпечатък и под дисплея на новия iPhone?

Новият подход на "Епъл" ще даде възможност на потребтелите да използват по-голямо пространтво от телефона с отпечатъка си

Новини
09:31 - 06 Септември 2019
2723
Пръстов отпечатък и под дисплея на новия iPhone?

"Епъл" тества iPhone с нова версия на Touch ID, която използва сензори за разпознаване на пръстови отпечатъци под дисплея, каквито вече са налични в устройства на "Самсунг", "Уан плюс" и Хуауей. Устройството може да се появи през 2020 г., съобщава Блумбърг.

Това би означавало, че потребителите вероятно ще имат на разположение два метода за отключване на своя iPhone – чрез Touch ID и Face ID (технологията за лицево разпознаване). 

Apple работи върху дисплеи с Touch ID от известно време, казват източниците сега. Някои патенти бяха разкрити още през февруари, а друг през април.  

Анализаторът Мин-чи Куо също твърди, че Touch ID ще се завърне скоро в iPhone. През август той коментира, че очаква това да се случи с моделите от 2020 г. или 2021 г. 

От информацията става ясно, че "Епъл" тества технологията както вътре в компанията, така и от страна на доставчиците ѝ.

"Доставчиците са доказали, че могат да интегрират технологията в iPhone, но компанията все още не смогва да произвежда масово", пише Блумбърг. 

Подходът на "Епъл" към скенерите за пръстови отпечатъци ще даде възможност на потребителите да използват "голяма част от дисплея", за да се удостоверят. 

Изданието потвърждава и слуха, че "Епъл" иска да възкреси iPhone на ниска цена, или иначе казано наследника на iPhone SE. Той вероятно ще изглежда като iPhone 8 и ще има 4.7-инчов дисплей, както и начален бутон с Touch ID. 

Тазгодишните нови iPhone модели на компанията се очаква да бъдат представени на 10 септември.