Пратиха майката на Буда в Психото

Галя Танева ще бъде за месец в специализираното заведение

Новини
21:05 - 18 Май 2023
3945
Пратиха майката на Буда в Психото

Окръжният съд в Пловдив изпрати майката на Буда - Галя Танева, за 30-дневен престой в Психото. Защитата на жената от трима адвокати, оспори взетото решение от районните магистрати за принудително настаняване.

В крайна сметка съдебният състав бе категоричен, че Галя следва да бъде за месец в Центъра за психично здраве в Пловдив.

Тя вече е лежала седмица в отделението със строг режим, остават ѝ още три. Това означава, че на 9 юни би следвало да бъде освободена.

Съдът днес се позова на съдебно-психиатричната експертиза.

"Не сме доволни от това решение", казаха и тримата защитници.

"Лично аз считам, че става въпрос за сериозно ограничаване на граждански и конституционни права. Само мога да изкажа съжаление, че това е изходът от днешното дело", посочи адв. Виктор Костов, цитиран от "Марица".

Около 30 души се бяха събрали пред Съдебната палата днес, за да подкрепят Галя. Те не бяха допуснати до залата, тъй като заседанието протече при закрити врати.

Това обаче не секна техния ентусиазъм. Всички в хор изпяха няколко популярни народни песни, сред които: "Кой уши байряка" и "Йовано, Йованке". Но единствените, които ги чуха бяха представителите на Съдебна охрана.