Пратиха в ареста софийски лихвар

Mалтретирал свои длъжници, иззети са 101 435 лева

Новини
16:15 - 03 Май 2019
1666
Пратиха в ареста софийски лихвар

Задържаха софийски лихвар, малтретирал свои длъжници. Днес Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Иво С. за извършени от него изнудване, грабеж и държане на наркотици с цел разпространение.

Той бил задържан вчера при специализирана полицейска операция, след като граждани подали сигнал, че са изнудвани. По-късно постъпила и жалба от друго лице за извършен грабеж на мобилен телефон.

При разследването било установено, че пострадалият познавал Иво С. и в последните два месеца е бил жертва на системен тормоз и заплахи от негова страна. За да не бъде физически наранен, той дори дал на обвиняемия личния си автомобил и 8 000 лв.

Иво С. се занимавал с лихварство, като от края на 2015 г. предоставял заеми срещу 20% лихва. Спрямо длъжниците, които не успявали да се издължат навреме, той проявявал вербална и физическа агресия.

Чрез заплахи и побой Иво С. принудил трима души да му дадат от 5 000 до 50 000 лв.

При задържането му в автомобила и в жилището му билиоткрити кокаин и коноп, разпределени на дози и предназначени за разпространение. Иззети са и 101 435 лева.

Иво С. e осъждан за притежание на наркотици. Спрямо него са повдигнати четири обвинения и е постановено задържането му за срок от 72 часа.