ПРАВЕН АБСУРД: Газят те с рикша в "Борисовата градина? Ти си виновен!

Зетят на "видния" съдия Андон Миталов управлявал колелото-убиец

Любопитно
15:56 - 22 Октомври 2024
3411
ПРАВЕН АБСУРД: Газят те с рикша в "Борисовата градина? Ти си виновен!

Столичанката Йоана Димитрова, която през пролетта е била потрошена от двама диваци с рикша в "Борисовата градина", търси справедливост. Младата дама, която едва успява да спаси детето си, преди да бъде премазано от четириколесника, обаче удря на камък в опита си да намери отговорност от виновниците.

Оказва се, че единият нот управляващите убийствената рикша е зет на скандалния съдия Андон Миталов, нарочен от САЩ в списъка Магнитски и никой не желае да го разследва.

Ето и покъртителния разказ на самата Йоана (снимката е илюстративна):

Май месец, разхождайки се в Борисова с Калин, Дара и родителите на Митето ме блъснаха двама мъже с рикша. Разбрах, че нещо става единствено, защото друг мъж ги гонеше и викаше след тях, защото са щели да блъснат неговото дете. Те не предупреждаваха по никакъв начин. Слава Богу, преместих Дара и не успяха да блъснат нея, а само мен. В резултат на това бях със счупвания, скъсани коленни връзки и разслоен менискус, за което ми предстои операция. Според съдебното медицинско, което си извадих имам средна телесна повреда.

Пуснах жалба в прокуратурата, но получих отказ да образуват производство по причините посочени по долу. Според адвокат, с който се консултирах за отказа има два основни проблема:

Андон Миталов (вдясно) мина между капките на "Магнитски"

1) Не е вярно, че престъплението по чл. 133 НК е от частен характер. Такава е само телесната повреда, причинена на роднина. В моя случай престъплението си от общ характер и се преследва от прокуратурата.

2) Не е намерен собственикът на рикшите, а конкретната рикша изглежда не е обследвана. Това е работа на полицията, но по указания на наблюдаващия прокурор. Като единствено е констатирала, че последните не са си свършили работата, прокурорката е абдикирала от собствените си задължения да извърши проверката всестранно и обективно, като дава нарочни указания.

След кратка справка в Гугъл за имената на хората, които ме блъснаха излиза доста информация, като основната според мен е, че съпругата на единия работи като прокурор в същата прокуратура, която ми отказва да разследва. Също така баща ѝ е съдия, посочен в списъка Магнитски и пускал небезизвестния Нотариус на заседания на специализирания съд.

Пуснала съм си жалба към следваща инстанция, вероятно резултатът ще е същият. Защото живеем в държава, в която да познаваш някого е най-важното. И за да не е абсолютно без смисъл това излияние бих казала да гласувате този уикенд и да си възпитаваме децата, давайки пример. Защото същите тези хора бяха с две малки деца и след като се случи нещото дори не дойдоха да ме попитат как съм и дали имам нужда от помощ (аз не можех да стана от алеята), а само се качиха на рикшата, която е била уж с неработещ волан и спирачки и я обърнаха да я връщат.