Правителствена болница отново е с нов директор

Доц. Радосвет Горнев бе сменен от д-р Христо Стоянов

Здраве
15:50 - 21 Януари 2022
7093
Правителствена болница отново е с нов директор

Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД. За нови членове на Съвета са определени д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов. Досега шеф на бившата Правителствена бе доц. Радосвет Горнев. 

Този борд е назначен за срок до провеждането на конкурс, по реда на Закона на публичните предприятия.

Д-р Стоянов е избран от Съвета на директорите за изпълнителен директор на лечебното заведение. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата, уточниха от МЗ. 

Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.

Представител на държавата е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

Д-р Христо Стоянов е специалист по анестезиология и интензивно лечение. През 1997 г. завършва медицина в Медицински университет – София, а през 2004 г. придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение в Медицински университет – София.

През 2008 г. завършва магистратура по специалност Бизнес администрация със специализация Здравен мениджмънт в Университета за национално и световно стопанство. В периода 2012-2015 г. е началник на ОАИЛ Сити Клиник, а през 2017 г. става началник на Спешното отделение в болница Токуда. Днес д-р Стоянов е началник на Спешното отделение на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД.