Правителството даде 35 милиона на Перник

Машините работят и по празниците за прокарване на нов водопровод

Актуални новини
17:45 - 30 Декември 2019
3358
Правителството даде 35 милиона на Перник

Правителството отпусна общо 35 милиона лева на Перник за справяне с водната криза, стана ясно след извънредна среща при премиера Бойко Борисов в късния следобед.

"Приехме постановлението сега: 30 милиона утре ще бъдат разпоредени по сметките на Община Перник, общо стават към 35 милиона дотук", заяви министър-председателят. Планът включва довеждане на вода, нов магистрален водопровод, ремонт на пречиствателните станции, на водопроводната и канализационната мрежа на града.

„Утре, като получат парите, на 31 до 16.00 часа ще работят машините и бригадите, а на другия ден на 1 януари ще продължат. Ако всичко се изпълнява по график и план, но при осигуреното финансиране считам, че вече няма причина, още повече и държавната фирма „Монтажи“ с министъра си ще е там през цялото време – ще действат“, допълни премиерът. Борисов припомни, че МВР прави проверка на всички ВиК в страната.

Премиерът призова и шофьорите да бъдат внимателни на пътя във връзка с новогодишните празници. 

„Да не прекаляват утре. Да изпратим една добра година. До няколко месеца да решим кризата в Перник и да се надяваме, че повече няма да изпадаме в такова положение. Разбира се виновните през годините – кой, каквото си го е надробил, трябва да си го изсърба, но това е работа на прокуратурата – аз на тях не им се меся. Това, което зависи от „Икономическа полиция“, вече седмици наред работят, много материали са събрани, докладвали са на Специализираната прокуратура и когато главният прокурор реши, вече ще има и съответните действия“, добави още Бойко Борисов.