Правителството ще заседава онлайн

Новини
07:08 - 17 Март 2021
2265
Правителството ще заседава онлайн

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка от 10.00 часа правителственото заседание.

На него правителството ще приеме Анализ на изпълнението на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията (2015 - 2020 г.), Национална стратегия за превенция и противодействие на корупцията (2021 - 2027 г.) и пътна карта за изпълнението ѝ, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Кабинетът ще утвърди Национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2021 г., както и Национална програма "Популяризиране на българското висше образование и улесняване на достъпа за кандидатстване на лица от българска народност, живеещи в чужбина, за обучение в български висши училища".

Правителството ще одобри проект на договор между Министерския съвет и Столичната община за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура, публична общинска собственост, и проект на договор между правителството и "Минстрой пропъртис" за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект "Многофункционална сграда NV Tower" - София.

В дневния ред на заседание на кабинета са и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите. Кабинетът ще приеме и Наредба за предоставянето на информация на потребителите на храните