Правителството уволни областния на Хасково, министърът на икономиката си го взе за съветник

Инж. Минко Ангелов се включва в борбата с повишаването на цените

Политика
16:26 - 22 Март 2023
3523
Правителството уволни областния на Хасково, министърът на икономиката си го взе за съветник

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов бе освободен днес с решение на Министерския съвет.

Той обаче ще приеме предизвикателството и ще се присъедини към екипа на служебния министър на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професионализъм за овладяването на инфлацията, съобщиха официално от областната администрация в Хасково.

Ангелов взе публично участие последно на отчета на Областната дирекция на МВР-Хасково на 20 март. Тогава, след анализа на структурата на министерството, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев каза, че в момента тече втора полицейска проверка срещу него в качеството му на длъжностно лице.

Временно длъжността ще изпълнява досегашният заместник на Ангелов Мартин Узунов.

Минко Ангелов, който има бизнес в областта на информационните технологии, досега е бил зам.-кмет на община Хасково от 2012 до 2014 г. Оглавявал е държавната администрация в региона на три пъти - в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, в служебния кабинет на Стефан Янев от май 2021 г. до януари 2022 г., а последно бе на поста от 4 август м.г. до днес