Правят втора аутопсия на трупа на Ангел Генов

Тленните останки на актьора ще бъдат върнати в България

Култура
13:02 - 07 Септември 2021
5307
Правят втора аутопсия на трупа на Ангел Генов

Тленните останки на актьора Ангел Генов, който внезапно почина в Лондон при неясни обстоятелства преди повече от седмица, ще бъдат върнати в България. Това съобщи за „Монитор“ режисьорът Георги Михалков, който преди повече от 15 години постави „Укротяване на опърничавата от Шекспир с Ангел в главната роля в театър „София“, а сега е един от хората, заели се с организацията на тъжното начинание.

„Отговорът е „да“, ще бъде върнат, но с никакви срокове не можем да се ангажираме, защото има подробности, които чак когато свърши всичко, ще се разберат“, каза Михалков.

Режисьорът обясни, че вчера в късните часове е направена втора аутопсия на тялото, тъй като първата не е дала ясни индикации за причината за смъртта. Майката на Генов – актрисата Нели Монеджикова, е в британската столица от миналия понеделник.

„Тя ще остане там при него до края, каквото и да означава това“, коментира Георги Михалков. На въпроса кой ще поеме разноските по скъпоструваща процедура по транспортирането на тленните останки на младия човек в родината Михалков отговори: „Разноските принципно трябва да ги поеме Министерството на външните работи и поне засега няма никакъв повод да мислим, че ще има някакъв проблем. Напротив, посланикът ни Марин Райсов е много отзивчив и е приел присърце цялата ситуация“, коментира режисьорът, който е в почти постоянен контакт с МВнР. В организацията помагат и доста други хора. „Ангел имаше страшно много приятели. Ангел имаше само приятели“, категоричен бе Михалков.

43-годишният Ангел Генов бе открит мъpтъв в апартамента си в Лондон. Смъртта на Генов е установена преди около седмица. След като не отговарял на телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на апартамента му, където открили тялото на Ангел.