Празнува ли Евгени Минчев на 2 февруари?

Всеки си чества глупостта различно, така че един празник в повече не пречи - написа паркетният лъв въс фейсбук

Нещо за четене
11:43 - 02 Февруари 2023
2507
Празнува ли Евгени Минчев на 2 февруари?

Кой празнува на 2 февруари и по какъв повод? Някои ще ви отговорят, че на тази дата повод да почерпят имат мъжете с нетрадиционна сексуална ориентация. Добре запознатите с българската история и култура обаче ще ви обяснят, че на този ден отбелязваме Петльовден - празник, характерен за Източна България, който чества мъжката мощ и има за цел да стимулира силата и плодовитостта у младите момчета. Според народните поверия именно на мъжката сила се крепи семейството и мира в него. Разбира се, в социалните мрежи не спират да поздравяват гейовете на днешния ден. Пиарът Евгени Минчев, който не крие своята сексуална ориентация, призна, че не према честитки днес.

"Да ти честитя ли?
Не, моля!
Много хора живеят с мрачното убеждение, че 2 февруари е ден на хомосексуалните. Всъщност, всеки си празнува глупостта различно, така че един празник в повече не пречи. Но това обижда и подценява истинският празник днес а именно Петльовден, приеман като мъжки празник за стимулиране на плодовитостта на момчетата. На някои места е разглеждан и като мъжки аналог на обичая Бабин ден, а според някои изследователи, е наследник на древен славянски празник в чест на лова и пчеларството , на който се приема новата генерация ловци. Също е и Сретенье Господне, което дава още по-малко основание да се бърка с гей празник.
Така, че ако сте решили да „честитите“ някому по своя преценка, не е това денят. Световното гей общество отбелязва своя ден на рождения ден на Оскар Уайлд.
Все пак наздраве, весел и пълноценен ден" - написа паркетният лъв въс фейсбук.