Пребиха до смърт строителен работник в къща в София

Убиецът излъгал пред полицията, че майсторът се е самоубил

Крими
11:23 - 19 Март 2020
1149
Пребиха до смърт строителен работник в къща в София

Информацията, че 59-годишен майстор се е самоубил в столичния квартал “Горна баня“ се оказала невярна и затова полицията е арестувала мъж с инициали К. Н., а прокуратурата ще му повдигне обвинение в убийство.

Около 20:00 часа на 13 март по спешност в УМБАЛСМ “Пирогов“ е приет мъж с инициали Г. П. с множество наранявания по главата и тялото. Скоро след това той издъхва, а експертиза показва несъответствие с показанията на К. Н., който го е докарал с личния си автомобил, и причините за смъртта на починалия.

Медиците установяват, че смъртта настъпва в следствие на съчетание от черепно-мозъчна и гръдна травми. Установени са множество увреждания в областта на главата, счупвания на ребра и лявата челева кост, както и кръвонасядания в горните крайници. Всичко това говори за тежка физическа саморазправа, а не за еднократно падане от високо.

Полицията има информация, че Г. П. е нает за строежа на къщата на К. Н., след като финансов спор с друг майстор е накарал собственикът на имота да потърси друго решение.