Пребиха шофьор, блъснал 3-годишно дете

Актуални новини
14:36 - 25 Юли 2022
4134
Пребиха шофьор, блъснал 3-годишно дете

Водач на лек автомобил блъсна 3-годишно дете в ломското село Разград, съобщиха от МВР Монтана. То е получило охлузни рани, няма опасност за живота му. Близки на детето набили водача.

На 24.07.2022 г. около 21:10 ч. в с. Разград, общ. Вълчедръм, 33-годишен водач от с. Долни Цибър при управление на лек автомобил "Мерцедес Ц 200 ЦДИ" с монтанска регистрация, не успял да спре и блъснал с предната част на автомобила внезапно излязлото на пътното платно 3-годишно момиченце, оставено без родителски надзор.

При удара детето останало под предната броня на автомобила, без да е прегазено. Незабавно е транспортирано до МБАЛ Лом, където не са установени фрактури и наранявания, а само охлузни рани и уплаха. Детето е освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

Водачът останал на местопроизшествието, като до пристигане на полицейските служители между него и роднини на детето възникнал конфликт, при който му е нанесен побой.

Сбиването е прекратено от отзовалия се полицейски автопатрул. На водача на лекия автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. За случая е уведомена Районната прокуратура в Монтана, а полицията в Лом е образувала преписка.