Пребитата на протеста тийнейджърка: Ритаха ме и ми казаха, че няма мога да родя

Ужасена съм, не мога да спя, сънувам кошмари, разплака се в ефир момичето

Топ
09:51 - 22 Ноември 2023
3986
Пребитата на протеста тийнейджърка: Ритаха ме и ми казаха, че няма мога да родя

„Всичко стана много бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвсякъде се чуваха викове и крясъци и всичко беше някакъв пълен хаос, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем възможно най-бързо - просто ме нападнаха. Четирима“, разказва 19-годишно момиче, което беше бито  от полицаи на протеста срещу БФС в София

„Събориха ме на земята, удряха ме, после ме накараха, казаха ми да стана, при което аз станах и пак ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми говориха - дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият. Че ще ме ритат нарочно в корема - за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя да не ги видя живи“, спомня си още тя.

Помни ударите и думите на униформените, но не помни колко време е продължило, не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„На мен ми се стори много. Не помня да е имало някой около мен, през повечето време просто не виждах. Само ги чувах и усещах как ме боли. Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. Абсолютно невинни, неможещи да се защитят хора“, разказва момичето.

„Държаха ни там около може би час, много време, там все още ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз през цялото време ги молех да извикат Бърза помощ, защото около мен имаше хора буквално с отворени глави. Бях в шок, не знаех какво да кажа, просто ги молех за бърза помощ и за вода поне. После ни казаха да станем, вкараха ни в един бус“, споделя то.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички задържани мъже.