Прецакаха Волгин - остана втори в листата на "Възраждане"

Водач ще бъде народният представител Станислав Стоянов

Политика
11:36 - 16 Април 2024
5932
Прецакаха Волгин - остана втори в листата на "Възраждане"

Журналистът Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на  „Възраждане“. Това стана ясно преди минути по време на представянето на кандидатите на партията от лидера Костадин Костадинов.  

Водач на листата на „Възраждане“ е народният представител Станислав Стоянов. За място в европарламента ще се борят още още Александър Алексиев, председател на младежката организация в София, и народният представител Димчо Димчев.

"Хората, които ще изпратим в Европейския парламент, отговарят на три условия – те са родолюбци, поставят българския национален интерес преди всичко. Те ще бъдат открити и демократични. На трето място те са отчетливо работливи и ефективни в работата си досега“, обяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„По-голямата част от хората в листата не са участвали до момента в избори“, допълни той.

Кандидатите на "Възраждане" не са изненада за публиката, но втората позиция на Петър Волгин определено е. От месеци се знаеше, че той ще избере кариера в Брюксел именно като пратеник на проруската партия, но се очакваше журналистът да е водач на листата. 

Дори и на втора позиция обаче мястото му е гарантирано, защото според социолозите партията на Костадинов ще се пребори за поне три евродепутатски места.