Прецедент: Депутати се регистрираха за кворум от болничните стаи

ГЕРБ и БСП се скараха за присъствието в залата, Дариткова обвини хората на Нинова, че се крият

Политика
11:04 - 11 Ноември 2020
2097
Прецедент: Депутати се регистрираха за кворум от болничните стаи

Горещи страсти белязаха старта на пленарния ден с безпрецедентна регистрация от болничните стаи и холните гарнитури на няколко депутати от ГЕРБ, за да осигурят кворума. 

Драматичната ситуация с видеовръзка към пленарната зала се разигра, след като стана ясно, че най-вероятно в нея няма да се съберат необходимите 121 народни избраници. Това накара депутати от ГЕРБ, които са под карантина или се лекуват от COVID-19 да бъдат приети за участващи в заседанието дистанционно. А шефката на ПГ на управляващите д-р Даниела Дариткова директно обвини социалистите за безпрецедентния казус. Според нея те се изпокрили като мишки из кулоарите и само дебнели дали мнозинството ще успее да се събере за старт на деня. 

"Как не ви е срам", попита тя от трибуната, като посочи болните си колеги. "Вие да се криете, а вашите колеги да се регистрират от болничните стаи", продължи педиатърката, като ги скастри, че наглостта им била безмерна. "Явно партизанлъкът ви е заложен дълбоко в гените", възмути се тя на бесепарите. 

"Няма как да приемем всичко това, което казахте. На базата на кой правилник и кой чл. от правилника в петък приехте това решение, с което карате колеги от болницата да участват в заседанията", пък отвърна на свой ред дясната ръка на Корнелия Нинова Георги Свиленски.