Прецедент: Перничани награждават кмета си

Плакетът вече е осигурен, връчват го в Деня на града - 19 октомври

Новини
12:15 - 28 Септември 2020
1484
Прецедент: Перничани награждават кмета си

Такова нещо едва ли се е случвало в съвременната история на България. Граждани искат да изразят подкрепата си към кмета, подарявайки му статуетка за добре свършена работа. 

Идеята се заражда още в началото на пандемията, когато с встъпването си в длъжност пред кмета на Перник Станислав Владимиров изникнаха сериозни задачи, касаещи бъдещето на града. Най-кризисната от тях беше безводието. Освен това перничани виждат как градът се променя, почиства се и става по-приветлив. Волята на Владимиров да въведе справедливост и в местната уредба на града и спирането на изтичане на средства в определени фирми и партийни джобове също се адмирира от перничани, пише регионалният сайт "За Перник".

„Инициативата да подкрепим кмета Станислав Владимиров е за всеотдайната му и безкористна работа за града (което е безспорно), като официално му връчим плакет като знак за подкрепа, в присъствието на национални медии, и по този начин покажем на цяла България, че ако човек иска, могат да се получават нещата“, пише Христо Янакиев в социалната група „Снимай Перник, нека всички видят“.

В момента плакетът вече е подсигурен и остава да бъде връчен на градоначалника на Перник. Инициаторите предлагат това да се случи в Деня на града на 19-ти октомври.