Пред Мъск: Тръмп обвини Байдън за руската инвазия в Украйна

Имаше масирана атака срещу X, затова интервюто с Тръмп се забави 45 минути, твърди собственикът на мрежата

САЩ
10:18 - 13 Август 2024
1449
Пред Мъск: Тръмп обвини Байдън за руската инвазия в Украйна

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че Русия е нямало да нападне Украйна, ако Джо Байдън не е президент. Това се случи по време на разговор му със собственика на X Илон Мъск, съобщи „Киев Индипендънт“.

Мъск каза на Тръмп, че е направил „отличен коментар“. Той официално го подкрепи в същия ден, в който републиканският кандидат беше прострелян по време предизборен митинг в Пенсилвания.

Мъск планираше да бъде домакин на Доналд Тръмп за интервю в предаването „На живо в X“. Социалната мрежа обаче се сблъска със сривове, което попречи на много потребители да чуят интервюто.

По-късно Мъск написа, че е имало „масирана атака срещу X“. Той добави, че може да продължи интервюто с по-малка публика. То започна с около 45 минути закъснение.

Известен с дългогодишните си публични симпатии към Путин и многократните си критики към американската помощ за Украйна, Тръмп съобщи по време на президентската си кампания, че ще сложи край на войната в рамките на 24 часа, ако бъде избран. Той отказа да даде подробности за плана си.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че Русия е нямало да нападне Украйна, ако Джо Байдън не е президент. Това се случи по време на разговор му със собственика на X Илон Мъск, съобщи „Киев Индипендънт“.