Пред погледа на Мик Джагър: Реал нокаутира Барса с 2:1

Футбол
23:22 - 28 Октомври 2023
3569
Пред погледа на Мик Джагър: Реал нокаутира Барса с 2:1

Първото "Ел Класико" за сезона донесе три точки на Реал Мадрид след много драматична победа на олимпийския стадион в Барселона - 2:1.

Отборът на Карло Анчелоти нокаутира своя съперник с обрат с два гола на суперзвездата си Джуд Белингам, като вторият от тях падна в добавеното време и разплака домакинските фенове.

Барса излезе с екипи с логото на "Ролинг Стоунс" заради спонсорския си договор със "Спотифай" и бе наблюдавана от музикалната икона Мик Джагър. Британецът се наслади на шоуто и на прекрасната атмосфера.

Каталунците направиха много силни първи 60 минути, освен гола удариха и две греди, но след това спряха да играят в атака и бяха наказани.

Те поведоха още в седмата минута с гол на Илкай Гюндоган, който се възползва от лоши докосване на Орелиен Чуамени и Давид Алаба, за да вкара сам срещу вратаря Кепа.

В 16-ата минута Фермин Лопес удари греда след грешка на Тони Кроос, който беше пресиран от Гави. В 28-ата минута Жоао Феликс се подигра на отбраната на Реал и също излизаше сам срещу вратаря, но Даниел Карвахал направи супер намеса в последния момент.

В 38-ата минута самият Карвахал отправи опасен удар на другата врата, но от твърде малък ъгъл и оплете топката в мрежата от външната страна.

Барса започна силно и втората част, като удари втора греда в 51-ата минута. Неин автор бе Иниго Мартинес с удар с глава, а секунди по-късно при добавката Кепа спаси силен удар на Роналд Араухо.

Моментът за Реал дойде в 68-ата минута. Джуд Белингам, който беше тих до момента в мача, отправи страхотен удар от дистанция, с който не остави шанс на Марк Андре Тер-Щеген.

Мачът отиваше към равенство, но в 92-ата минута Карвахал центрира от десния фланг, Лука Модрич докосна топката и без да иска я превърна в перфектна асистенция за Белингам, който от близка дистанция я прати между краката на Тер Щеген.

Така Реал поведе в класирането с 28 точки, а Барса е трети с 24, съообщава дир.