Предаваме на Германия българин, издирван за 16 престъпления

Наказанието за всяко едно от тях е 10 години

Общество
11:37 - 03 Август 2021
855
Предаваме на Германия българин, издирван за 16 престъпления

Бургаският апелативен съд потвърди изпълнение на Европейска заповед за арест спрямо Мехмед Мехмед, съобщиха от съда.

Той е издирван във Федерална република Германия за провеждане на наказателно преследване по шестнайсет престъпления за измама и като част от организирана престъпна група.

Европейската заповед за арест е издадена на 1 юни. Престъпленията, извършени от българския гражданин, са осъществени на територията на град Вилсбибург и са наказуеми с "лишаване от свобода" до десет години за всяко от деянията.

Мехмед, заедно с други лица, се представял за работник в туристически бюра "Транс Туристик" и "Оушън туристик" и предлагал организирани пътувания до Република Турция. По този начини са въведени 19 лица в заблуждение.

Проявявайки доверие, ощетените превеждали по посочената им от обвиняемия банкова сметка парите за пътуванията. Става въпрос за суми между 950 и 2450 евро, без реално тези пътувания да се осъществявали.

Магистратите в Бургас прецениха, че разследването в Германия е за множество тежки умишлени престъпления с висока степен на обществена опасност и значителни вреди.

В решението на Бургаския апелативен съд е посочено, че в случая са налице всички законови предпоставки за допускане изпълнението на Европейската заповед за арест и предаване на Мехмед Мехмед на издаващата заповедта държава.