Предбрачен договор ли? Рупърт Мърдок се ръси с $250 млн. за развода с Джери Хол

Това е четвъртият път, в който медийният магнат сипе луди пари за разтрогнат брак

Шоу
10:25 - 12 Август 2022
3986
Предбрачен договор ли? Рупърт Мърдок се ръси с $250 млн. за развода с Джери Хол

Медийният магнат Рупърт Мърдок и моделът Джери Хол уточниха условията по развода си след шестгодишен брак, съобщи адвокатът на прецъфтялата красавица. Тя ще получи издръжка и имоти на стойност около 250 милиона долара, въпреки че има предбрачно споразумение специално за да не оскубе престарелия милиардер.

Това е четвъртият развод за 91-годишния Мърдок, който се ожени за 66-годишната Хол през март 2016 г. в Лондон. Раздялата обаче става пред американски съд, поради което моделката ще получи огромно обезщетение.

"Джери и Рупърт Мърдок приключиха развода си", заяви адвокатката Джуди Полър пред АФП. "Те остават добри приятели и си пожелават всичко най-добро за в бъдеще".

Австралиецът Мърдок, който притежава много от най-известните вестници в света, има над 17 млрд.

Двойката е подписала предбрачно споразумение, а "Ню Йорк Таймс" съобщи през юни, че раздялата едва ли ще промени структурата на собствеността на фирмите, в които Мърдок държи дялове, сред които са компаниите майки на "Фокс Нюз" и Уол Стрийт Джърнъл".

Мощната му глобална медийна империя включва също така "Ню Йорк Поуст" и "Таймс ъф Лондон".

Миналата година двойката купи ранчо от 340 000 акра с хиляди глави добитък за $200 млн. в Монтана

Първата съпруга на Мърдок е Патриша Букър, австралийска стюардеса, с която той се развежда в края на 60-те години. С втората си съпруга, Анна, вестникарска репортерка, са заедно повече от 30 години, преди да се разведат през 1999 г.

Третият му брак с Уенди Денг приключва през 2013 г. заради медийни публикации, че тя е имала романтична връзка с бившия британски министър-председател Тони Блеър, който отрече това.

Родената в Тексас Хол беше дългогодишна партньорка на вокалиста на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър, от когото има четири деца.