Преди 17 години: Стив Джобс представи първия телефон със съвременен дизайн и тъчскрийн

Показан е iPhone, съчетаващ в едно телефон, iPod и интернет навигатор

Актуални новини
23:00 - 09 Януари 2024
8966
Преди 17 години: Стив Джобс представи първия телефон със съвременен дизайн и тъчскрийн

Съвременните телефони покриват множество функции, което ги приближава до миниатюрен компютър, който можеш да сложиш в джоба си. Те нямат бутони, а всички функции се използват чрез докосване на екрана.

Първият апарат с дизайн, който познаваме и днес обаче, е представен от Стив Джобс, главен изпълнителен директор на “Епъл”, именно на 9 януари 2007 г. И до днес смарт телефоните запазват този дизайн. 

Ето как тогава се съобщава за представянето на този първи телефон в севтовните емисии новини:

Компанията "Епъл" обяви разработването на мобилния телефон iPhone

Сан Франциско, 10 януари 2007 г. Компанията "Епъл" вчера обяви дългоочакваното си навлизане в сферата на мобилните телефони с разработването на своя iPhone, съчетаващ в едно телефон, iPod и интернет навигатор, съобщиха световните агенции. Главният изпълнителен директор на "Епъл" Стив Джобс, който направи съобщението подчерта, че iPhone обединява функциите на "три революционни продукта".
Новият телефон на "Епъл" ще има само един бутон, с 3,5-инчов (9-сантиметров) тъчскрийн и цифрова камера, позволяваща да се правят качествени снимки. Потребителите ще могат да синхронизират телефона си с iTunes. Продажбите на iPhone ще започнат през юни тази година в САЩ и през октомври - в Европа. Цената на телефона ще бъде 499 долара за модела с четири гигабайта памет и 599 долара за модела с осем гигабайта памет.

След съобщението за разработването на iPhone акциите на "Епъл" поскъпват с осем процента.