Преди 34 години: Тото Скилачи и Баджо ритаха под Сините камъни

Юве създаде еуфория за мача със Сливен в турнира за КНК

Нещо за четене
13:08 - 19 Септември 2024
1639
Преди 34 години: Тото Скилачи и Баджо ритаха под Сините камъни

Вчера почина един от най-обичаните и земни футболисти на Италия - Салваторе Скилачи. Тото, както го наричаха галено феновете, трябваше да навърши 60 години на 1 декември, а на днешния 19 септември през 1990 година, Сливен се разтресе от футболна еуфория.

На стадион "Хаджи Димитър" под Сините камъни акостира не друг, а италианският колос Ювентус. В редиците на "бианконерите" по това време играеха Роберто Баджо, Томас Хеслер, Пиерлуиджи Казираги, Паоло Ди Канио, както и Салваторе "Тото" Скилачи, който вчера пое по своя небесен път.

Юве гостува на сливналии, спечелили няколко месеца преди това Купата на България, в първа среща от 1/16-финалите в несъществуващия вече турнир за Купата на носителите на националните купи (КНК).

Арената в Града на стоте воеводи е препълнена, а зрителите остават повече от доволни, тъй като стават свидетели на футбол на високо ниво, като зрелищните изпълнения се редуват едно след друго.

Класата на италианците натежава и те печелят с 2:0 след попадения на Скилачи малко след средата на първата част и Баджо от дузпа в самия край на срещата.