Предлагам Джулката за президент. Щом и гърците си избраха жена...

Честно сърце и огромни нянки – какво повече можем да искаме от един държавен глава?

Коментар
15:20 - 23 Януари 2020
10915
Предлагам Джулката за президент. Щом и гърците си избраха жена...

Задръстените и патриархални гърци, на които се подиграваме за кривите зъби, кръстчетата на врата и препържените тиквички, си избраха жена за президент. 261 от 300 депутати гласуваха за Екатерина Сакеларопулу. С такова единодушие комшиите едва ли биха подкрепили Аристотел или Никос Казандзакис. Чудя се, ще дойде ли и нашият ред консенсусно да се обединим около създание от противн(иков)ия пол и кое би могло да бъде то?

Мая Манолова, Кристалина Георгиева, Йорданка Фандъкова, Мария Габриел, Меглена Кунева, Лилито Павлова, Татяна Дончева? Все претоплени яхнии, които биха последвали съдбата на кака си Цецка Цачева, която се оказа толкова неприемлива за гласоподавателя, че той предпочете бавносричащата, русофилска фатмащина на Румен – вторият на Първата дама.

Да потърсим на културния фронт – Юлия Кръстева не става – ченге била, а и Макрон няма да ни я пусне. Райна Кабаиванска няма да иска да си хаби гласа да изнася новогодишни речи, Лили Иванова – още по-малко. Здравка Евтимова и Велислава Дърева ще се навият, но цената да бъдат докарани в лицеприятен вид ще надхвърли държавния бюджет за следващата петилетка. В крайна сметка може би Гала? Тя е хубава и амбициозна, обаче обича да си показва бозките и ще ни съсипе отношенията с Близкия Изток, а точно ни трябва енергийна диверсификация.

Някоя спортистка също е вариант. Весела Лечева и Нонка Матова сами се отстреляха с дългогодишната си вярност към позитанския неокомунизъм и бездарните си опити да влязат в голямата политика. Ивет Лалова също е красива опция, но рискуваме да ни избяга при някое посещение в САЩ или Канада и тулупите от НСО не могат да я стигнат. Станка Златева е свободна и притежава синеокия, селяшки чар на Гоцето Първанов, но пък е стара мома и поддържа твърде мачистки имидж. По-става за министър на отбраната, жалко, че в Крушаре няма „Билла“ и ще трябва да ходи чак до Сливен.

Така че, скъпи читатели, предлагам една личност, която се харесва на малки и големи, червени и сини, еротомани и педерасти, дечица и алцхаймери, рибари и ловджии, телевизионни зрители и изкуствени осеменители – любимката на България, Джулиана Гани. Надали има по нашите ширини по-консенсусна (и по-цицореста) фигура от добродушната, болезнено откровена и обезоръжаващо просторечна плеймейтка. Честно сърце и огромни нянки – какво повече можем да искаме от един държавен глава? Вярно, не готви много добре, като гледаме „Черешката“, но той и Румен едва ли бърка Бог знае какви гурмета на Деса.