Предлагат 70% от глобите да остават в местния бюджет

Новини
09:08 - 13 Май 2023
1254
Предлагат 70% от глобите да остават в местния бюджет

Кметовете – катаджии! Това нововъведение предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, внесени в 49-тия Парламент. Идеята е 70 процента от глобите да остават в местния бюджет. Има ли подкрепа тази идея?

Пътят Велико Търново – Русе, част от международният път Истанбул – Букурещ е изключително натоварена отсечка и първокласен път. Готови ли са местните в село Поликраище да приемат кметовете и като катаджии в синхрон с внесения законопроект за разглеждане в Парламента, - кметовете и на малките населени места да могат да глобяват шофьори по четвъртокласната мрежа. Какво отговориха хората, кметовете? 

На кмета на Поликраище Марин Тодоранов това му се струва невъзможно и смята не бива да става.

Той е три мандата кмет на село Поликраище, прочуло се с честите пътни инциденти с тирове по международния път, минаващ през населеното място. Управникът е категорично против законопроекта, който му вменява и длъжността катаджия. 

"Да правим фишове и глоби.. Просто е смешно. Един селски кмет прави всичко. Той е виновен за паднало дърво, за ухапан човек и куче. Той е само длъжен. Права – няма", заяви кметът.