Предпоследно: Интимна била връзка от поне 2 месеца

БСП и ИТН втрещени - а ако двама души са заедно само от 30 дни?

Политика
11:10 - 07 Август 2023
2714
Предпоследно: Интимна била връзка от поне 2 месеца

Бившият министър на правосъдието и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" призова колегите си да не използват ирония по темата с домашното насилие и поправките в Наказателния кодекс след ужасяващия случай "Дебора".

Тя уточни, че между първо и второ четене ще бъде внесена корекция на дефиницията за "интимна връзка", която още на заседанието на правната комисия беше разкритикувана.

Йорданова заяви, че фактическото съжителство ще остане в закона и към него като разширителна норма следното определение:

Съвкупност от доброволни, трайни, лични, интимни, сексуални отношения между две лица, независимо дали споделят едно домакинство и чието възникване, съдържание и прекратяване не са обект на правно регулиране от друг закон. Трайни по смисъла от предходните изречение са отношения с продължителност поне от 60 дни.

БСП и "Има такъв народ" разкритикуваха дефиницията.

"Ами ако са минали 30 дни? Това е нечувано и невиждано безумие, което се опитвате да сътворите, върху безумието, което сте сътворили преди това", заяви Иван Ченчев от БСП.