Предшественикът на Кацаров: С "моркова и тоягата" - доникъде!

Проф. Ангелов разкри тежки пробойни в заповедта на министъра

Здраве
11:58 - 20 Октомври 2021, Обновена на: 12:02 - 20 Октомври 2021
3913
Предшественикът на Кацаров: С "моркова и тоягата" - доникъде!

Предшественикът на здравния министър Стойчо Кацаров проф. Костадин Ангелов разобличи тежки пробойни в заповедта му и въвеждането на "зелените" сертификати за вход на закрито. "И забърка в паниката си грандиозна каша", обяви хирургът във фейсбук, като даде следния пример:

"Собственикът на мола или на киното трябва да изисква зеления сертификат от посетителя. “Може и визуално да го покаже. Сервитьорът, разпоредителят да изисква”, казва Стойчо Кацаров. Здравен ефект от тази мярка - нулев! Сервитьорът, разпоредителят няма право да изисква документ за самоличност на посетителя на заведение, търговски обект и т.н. С други думи, Георги може да отиде на мол със сертифакта на Иван, без да има кой да контролира това. Тази мярка не помага на хората, не помага и на здравните власти. Още по-малко облекчава медиците". 

По думите на проф. Ангелов Кацаров е направил първа крачка към задължителната ваксинация и се опитвал да играе стратегия от типа "и моркова, и тоягата", но тя щяла да доведе до нулев ефект от мерките. 

"Риск 2: Заповедта на Кацаров ще накара гражданите масово да се втурнат към лабораториите, за да си вадят зелен сертификат. Това ще доведе до тотално смесване на потоците. Болни и здрави ще се редят на една опашка, за да се изследват. Ефект от мярката - нулев!", пише още Ангелов. 

И изобличи лъжа на здравния министър, изречена тази сутрин: “Може да се наложи да се помисли за изискване за зелен сертификат и за изборите”, казва Кацаров. Не! Не може да има такова изискване за вота на 14-ти.
Това би било тежко и чудовищно нарушение на Конституцията! Да сложиш ограничение на гражданите за гласуване граничи с лудост и самозабравяне", напомни бившият министър. Той не пропусна да захапе и президента Румен Радев за високата оценка, дал за работата на Кацаров в двата служебни негови кабинета.