Представиха нов директор на полицията в Плевен

Изборът на старши комисар Веселин Вътов за директор е свързан с досегашния му опит в системата на МВР

Новини
12:04 - 29 Ноември 2019
3382
Представиха нов директор на полицията в Плевен

Новият директор на ОДМВР-Плевен Веселин Вътов днес бе представен пред състава на дирекцията от заместник главния секретар на МВР, главен комисар Георги Арабаджиев. Това съобщиха от дирекцията.

Изборът на старши комисар Вътов за директор е свързан с досегашния му опит в системата на МВР и с очакванията на ръководството на вътрешното министерство ОДМВР-Плевен да продължи да утвърждава високите резултати в противодействието на престъпността, е заявил Арабаджиев. Той е уточнил, че промяната в ръководството на дирекцията в Плевен се налага поради преминаване на досегашния директор, старши комисар Красимир Начев, на работа в съдебната система.

Пред служителите на дирекцията старши комисар Вътов е благодарил за доверието и е изразил убеденост, че съставът на ОДМВР-Плевен ще продължи с чест и достойнство да изпълнява отговорностите си. Той е роден на 10 май 1977 г. в Плевен. В МВР служи от 1 октомври 2002 г. Преминал е през различни изпълнителски и ръководни нива. От 2016 г. до момента е заемал длъжността началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в областната дирекция. За добрата си работа е награждаван многократно от министрите на вътрешните работи и директорите на ОДМВР - Плевен.

Веселин Вътов е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Плевен за срок от една година със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, се посочва в съобщението.