Предстои Пълнолуние в Дева

Астро
06:27 - 18 Март 2022
3418
Предстои Пълнолуние в Дева

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 18 март Луната все още е в знака Дева. В 09:17 часа българско време е Пълнолуние на 28 градуса в Дева. Енергията и емоциите ни са в своя максимум в такива дни. Това е време, в което е добре да преминем към завършване и приключване на започнати проекти, действия или взаимоотношения с някого до следващото Новолуние на 1 април. Луната и Слънцето от лунната фаза образуват хармонични аспекти с планетата на трансформацията и „подземното царство“ Плутон.

Би било добре да се възползваме от тези положителни аспекти и да трансформираме градивно тази енергия чрез обновление и изграждане. Има възможност за постигане на устойчивост, по-лесно да се приспособим в процеса на трансформацията.

Но все пак, нека не забравяме че това е Плутон, който е носител на голяма интензивност на емоции и действия. Дори и хармоничните аспекти могат да оказват негативно влияние, особено когато едни планети са в аспект към други „зловредни“ планети, защото енергиите протичат доста свободно и няма какво да им противодейства, за да ги спре. А Плутон има връзка с големите власт и пари.

Така че, ще наблюдаваме през следващите дни до две седмици дали великите световни сили ще съумеят да постигнат някаква устойчивост и обновление или някой от тях ще спечели влиянието над другите. Но всичко това е на гърба на обикновения човек.

Този ден на Пълнолуние е подходящ за изчистване на организма от токсините, за изчистване на съзнанието от лошите мисли. По-емоционално и импулсивно могат да реагират днес, особено през първата половина на деня, родените през трета декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада.

Тъй като Луната в Дева все още е в опозиция с Нептун в Риби, някои от вас може да са по-податливи на влияние, да бъдат по-разсеяни или склонни към самозаблуди. Стремете се да не се въвличате в интриги и да не вярвате на всичко, което ви казват или гледате / четете. Предпазвайте се от измами. Внимавайте за кражби, хакерски атаки, инциденти. Това Пълнолуние ще оказва по-силно влияние през следващите две седмици върху важни житейски сфери и взаимоотношения при родените между 16 и 20 число на месеците март, юни, септември и декември. Аспектите за вас са предизвикателни и трябва да сте по-сдържани в емоциите и действията си, да използвате градивно тази енергия.

При всеки човек сферите на влияние са различни и зависи къде точно в хороскопа ви попадат двете светила от Пълнолунието. Но при всички случаи ще възникват предизвикателства, с които ще трябва да се справите. През първата половина на деня, а и през следващите две седмици, родените през трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог много по-лесно ще се справят с трансформирането на пълнолунната енергия в комбинацията й с Плутон в Козирог.

Освен това подкрепа ще получавате и от планетите Меркурий, Юпитер и Нептун в Риби. За вас денят и следващите две седмици са заредени с повече хармония и ви дават възможност за постижения, израстване, обновление, стабилизиране във всяко отношение.

От 10:11 до 13:26 часа Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В този интервал от време не е благоприятно да се взимат важни за бъдещето решения, да се започват нови начинания, да се подписват договори и споразумения, да се предприемат рисковани действия. При Луна „без курс“ всичко започнато или извършено няма да има успех и развитие. В 13:27 часа Луната навлиза във въздушния кардинален знак Везни – знакът на сътрудничеството, партньорството, справедливостта, изкуството и любовта.

Тя ще пребивава в този знак до 17:44 часа на 20 март. На днешния ден не образува все още точни мажорни аспекти с останалите планети, но на 19 март ще оформи много хармонични аспекти, които дават възможност за хармонизиране на взаимоотношения и положителни резултати при дипломатически преговори. Самата й позиция в знака Везни днес ще има по-успокояващо влияние и ще сме склонни на повече отстъпки в името на хармонията. Засилва се желанието за творчески занимания и любов.

Втората половина на деня е подходяща за разрешаване на конфликти, подобряване на взаимоотношения, романтични срещи, изкуство, посещение на културни мероприятия. В емоционално отношение Луната във Везни може да е с по-неблагоприятно влияние за родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада.

Не се натоварвайте излишно, отдайте се на почивка и повече забавления през втората половина на деня. Луната във Везни ще има по-благотворно влияние върху чувствата и преживяванията при родените предимно през първа декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ако ви предстоят важни действия, планирайте ги за 19 март. Бъдете здрави!