Предстои Пълнолуние в Рак

Астро
06:27 - 17 Януари 2022
5391
Предстои Пълнолуние в Рак

В първия работен ден на новата седмица Луната отново е във водния знак Рак. Силната ни чувствителност и емоционалност от семейството и близките ни днес се прехвърлят в ежедневието на работното ни място.

Поставете си защитната броня на Рака, вслушвайте се повече в интуицията си и бъдете здравословно мнителни. И най-важното, не приемайте нищо твърде лично. Не се поддавайте на силните емоции и мислете рационално, решенията и действията ни в такива дни могат да се основават само на моментното ни емоционално състояние. Но трябва да се мисли и взимат решения не на база емоции. Когато сме наранени и обидени не правим правилни преценки.

Освен това сме на прага на Пълнолуние в Рак на 18.01.22 в 01:18 часа през нощта. Затова се изисква повече самоконтрол и внимание от наша страна поне до сряда. В понеделник Луната образува хармоничен аспект с Нептун в Риби.

Много от нас ще са настроени романтично, други за творчески занимания, а трети ще се вълнуват от тайни и невидими за очите мистерии. Денят е много добър за решаване на важни вътрешно политически, социални, здравни и свързани със сигурността в държавата въпроси; за медитация, творческа или занаятчийска работа, зачеване на дете, разрешаване на лични и семейни въпроси.

Този ден се очертава по-напрегнат в емоционален план за родените отново под знаците и предимно през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Силната ви чувствителност и ранимост може да ви направи по-уязвими и да привличате хора, които ще ви нараняват допълнително. Избягвайте конфронтация и стойте настрани от всякакви проблеми или негативно настроени хора.

Предстои Пълнолуние в нощните часове, като Слънцето е в съвпад с Плутон. Рискът емоциите да се изливат буквално е много голям, а от там се повишава и опасността от сериозни конфликти и дори насилие. Предпазвайте се и от инциденти. В световен план е повишена както на този ден, така и в следващи дни, опасността от природни катаклизми, инциденти в планините, срутвания на земни маси и други, инциденти с плавателни съдове, падане в пропасти / шахти, аварии, изригване на вулкан, атентат и всякакви други инциденти.

Не е препоръчително да се пътува по вода (включително и за рибарите). 17 януари е благоприятен ден за родените под знаците и най-вече през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Енергията на Луната и Пълнолунието в Рак е по-положителна за вас и ще успявате да я използвате конструктивно. Ще постигате набелязаните цели, ще се разбирате по-лесно с хората, а и интуицията ще ви помага в решенията и действията ви. Бъдете здрави!