Предявяват материали срещу бившия министър Нено Димов

Актуални новини
13:16 - 27 Април 2021
2376
Предявяват материали срещу бившия министър Нено Димов

Бившият министър на околната среда Нено Димов в следствието. Днес той е призован, за да му бъдат предявени материалите по делото за водната криза в Перник през 2019 година. Тогава градът беше на воден режим.

В 9,30 часа Нено Димов влезе в Националната следствена служба, за да му бъдат предявени материалите по делото за водната криза. На практика това е последният ход на разследващите, преди Димов да бъде предаден на съд. Той е обвинен в умишлена безстопанственост.

Според прокуратурата, въпреки данните за спадащите нива на язовир „Студена”, Нено Димов подавал вода за промишлени нужди.

Така ограниченото количество вода било разхищавано. В Следствието се яви бившата временна кметица на Перник, която също е обвинена по делото.

„Аз бях временно изпълняващ кмет точно за месец. Очевидно нещата са се случвали много преди това”, заяви Севдалина Ковачева.

В момента Нено Димов е с най-леката мярка за неотклонение – подписка. Той прекара три месеца зад решетките, преди да излезе под домашен арест. Очаква се делото срещу бившия министър да бъде внесено в съда след Великден.